Dveri: Novo poskupljenje gasa dodatno opterećenje za svaku porodicu u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Youtube kanal Potrošački savetnik
Podelite vest

Pokret Dveri ocenio je danas da će se novo poskupljenje gasa od 10 odsto odraziti na “celokupnu srpsku privredu” i da će to dovesti do “dodatnog povećanja cena svih finalnih proizvoda u privredi, prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu”.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić ocenio je povodom drugog poskupljenja gasa ove godine da Vlada Srbije “izgleda ima nameru da onemogući normalan i dostojan život svakog pojedinca i celokupne srpske privrede dok u isto vreme svake godine popunjava rupe u budžetu Srbijagasa usled enormne pljačke politički postavljenih kadrova”.

“Posledicu izmene Zakona o akcizama i njihovo povećanje, građani Srbije su već osetili jer je ovih dana dizel gorivo poskupelo za sedam dinara a od 1. oktobra čeka nas i poskupljenje gasa od 10 odsto, uoči samog početka grejne sezone. Ovo je dokaz da aktuelno političko rukovodstvo nema nameru da olakša život građana, već im je osnovni cilj zadovoljenje potreba MMF-a i vraćanje kredita stranim investitorima”, naveo je Kostić.

Dodao je da “za sve to vreme direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ima mesečna primanja u ukupnom iznosu od 4.158.025,65 dinara, odnosno 35.380 evra, po raznim osnovama”.

“Takođe u 2022. godini jednokratno mu je isplaćena suma od 107.060.306,64 dinara, odnosno 911.151,54 evra, takođe po više osnova (povraćaj od PIO fonda, zaostale naknade za rad i bonusi). Bajatović je personifikacija svega protiv čega se Dveri bore – politički podoban funkcioner-milioner koji rukovodi preduzećem gubitašem”, naveo je Kostić.

Dodao je da Dveri insistiraju na donošenju “konkretnih mera koje će dovesti do promena u socijalnoj sferi društva u vremenu ogromne inflacije i koje će dovesti do toga da se građanima ponude jeftinije usluge kao osnov nove socijalno-ekonomske politike”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x