Dveri: Brnabić u Berlinu javno priznala Kosovo kao nezavisnu državu, treba krivično da odgovara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: BetaVideo printscreen

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da premijerka Ana Brnabić treba “krivično da odgovara” jer je, po njegovim rečima, na samitu Berlinskog procesa “javno priznala Kosovo kao nezavisnu državu”.

Obradović je u pisanoj izjavi ocenio da su juče potpisani sporazumi u Berlinu o saradnji na Zapadnom Balkanu “suprotni” nacionalnim i državnim interesima Srbije.

“Posebno je pitanje kada smo u Narodnoj skupštini imali raspravu o Otvorenom Balkanu i drugim sličnim projektima koje gura ova vlast po svaku cenu i mimo volje naroda? Kada su građani Srbije na izborima ili referendumu glasali za ujedinjenje sa Albanijom”, upitao je Obradović, a prenele Dveri.

Ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “izbegao da ode u Berlin” i da je “prepustio Ani Brnabić da potpiše skandalozne i slobodno možemo reći izdajničke sporazume”.

“Da li će Ana Brnabić nastaviti ovim berlinskim putem i poslužiti za stavljanje potpisa na definitivno priznanje lažne države Kosovo po francusko-nemačkom predlogu ili uvođenje sankcija Rusiji na osnovu pritisaka iz Brisela, dok će predsednik Republike koji ju je tri puta predložio za mandatara Vlade ostati po strani kako bi krivicu mogao da prebaci na drugoga”, upitao je lider Dveri.

Šefovi vlada Srbije, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine potpisali su u četvrtak na samitu Berlinskog procesa tri sporazuma, čiji je cilj regionalno povezivanje i slobodno kretanje građana Zapadnog Balkana, posebno veća mobilnost profesionalaca, studenata, istraživača i profesora.

Premijeri Srbije Ana Brnabić, Albanije Edi Rama, Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, Kosova Aljbin Kurti, Crne Gore Dritan Abazović i Severne Makedonije Dimitar Kovačevski potpisali su tri sporazuma o slobodi kretanja s ličnom kartom, o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija i o priznanju profesionalnih kvalifikacija doktora medicine, stomatologa i arhitekata.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x