DS: Zahtev Skupštini za sednicu gde će ministri odgovarati na pitanja poslanika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: BetaVideo printscreen

Demokratska stranka (DS) uputila je danas zahtev Skupštini Srbije da se, kako su naveli, “po članu 209 Poslovnika o radu”, sazove sednica kojoj će prisustvovati svi ministri i odgovarati na pitanja poslanika na temu pogoršanja stanja ljudskih prava i sloboda, femicida i nasilja nad decom.

Poslanica DS Dragana Rakić izjavila je da su najneophodniji ministri koji su nadležni u okviru predložene teme, a to su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

“Demokratska stranka je izašla sa ovim zahtevom, ali kada se sazove sednica Skupštine svi poslanici moći će da postave pitanja ministrima na ovu temu. Mi smo predložili da se ova sednica održi 12. aprila sa početkom u 10 časova”, rekla je Rakić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Poslanik DS-a Srđan Milivojević optužio je predsednika skupštine Vladimira Orlića za višestruko kršenje Poslovnika i kao primere naveo zakazivanje sednica sa rokom kraćim od 24 sata.

“Nije dostavio tekst interpelacije za razrešenje sa funkcije Siniše Malog. Šta se desilo sa narodnom inicijativom sa 37.000 potpisa u vezi kopanja litijuma? Orlić, takođe, nije oformio komisiju za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija”, naveo je Milivojević.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x