DS: U savete fakulteta imenovani šovinisti, nasilnici i udarne pesnice Slobodana Miloševića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Vlada Srbije je na sednici 12. oktobra, ponizila Univerzitet u Beogradu i celokupnu akademsku javnost, tako što su poslušnici predsednika Srbije Aleksandra Vučića imenovali članove saveta pojedinih fakulteta u maniru najvećih neprijatelja obrazovanja, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

“U Savet Filološkog fakulteta imenovali su Dragoslava Bokana, nekadašnjeg komandanta paravojne organizacije i dokazanog šovinistu, koji je u medijima vređao i Rumune. Inače, Bokana je Okružni sud u Novom Sadu osudio i na godinu dana zatvora zbog pomaganja u razbojništvu, a sam Bokan tvrdi da je ta presuda kasnije ukinuta. Miljenik je i gost režimskih medija u kojima najgorim lažima napada opoziciju”, navedeno je u saopštenju DS.

Odbor za obrazovanje te stranke naveo je da je u Savet Pravnog fakulteta Vlada imenovala Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, “o čijim vezama sa Belivukovim klanom” su pisali mediji.

“Nedić je skoro i optužen za pretnje koje je na sahrani uputio bivšem direktoru policije”, dodaje se u saopštenju DS.

“U Savet Fakulteta političkih nauka imenovani su Ljubiša Ristić i Uroš Šuvaković, a u Savet Arhitektonskog fakulteta Branislav Ivković, udarne pesnice režima Slobodana Miloševića, režima koji je devedesetih godina prošlog veka Srbiju pretvorio u zemlju kriminala, nasilja, bezakonja i političkih ubistava”, navedeno je u saopštenju DS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x