DS Subotica: Političko delovanje Vučića ostavlja građane bez osnovnih prava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Google Street View printscreen
Podelite vest

Subotički odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da se snažno protivi predlogu da Aleksandar Vučić ponese zvanje “Počasnog gradjanina” Subotice.

Subotički DS je naveo da će skupštinska većina, ukoliko prihvati ovaj predlog “pokazati svoju potpunu podršku pogrešnoj politici predsednika Srbije, a tom gradu će “naneti štetu svrstavajući u red njenih zaslužnih gradjana ličnost čije političko delovanje te gradjane ostavlja bez njihovih osnovnih prava”.

Predlagač da se Vučiću dodeli zvanje “Počasni gradjanin” je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji, kako su istakli u DS-u, skoro ni u jednom zvaničnom javnom obraćanju gradjanima ne propusti priliku da se zahvali Vučiću.

“Ovaj najnoviji predlog plod je iste opasne logike prema kojoj je predsednik Srbije zaslužan za sve dobro što se dešava u bilo kojem gradu, pa tako i u Subotici. Formalno, počasni građanin može da postane osoba koja je doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu, dok se Aleksandar Vučić ni u jednoj svojoj političkoj karijeri nije isticao posebnom brigom za Suboticu”, navedeno je u saopštenju.

Iz DS su naglasili da su “daleko brojniji i veći suštinski razlozi zbog kojih Subotica ne sme da postane još jedan u nizu gradova koji dodeljuju svoje najviše priznanje Vučiću”.

“U proteklih 11 godina svoje apsolutne vladavine Srbijom, Vučić je pretvorio našu zemlju u plen svoje stranke, potpuno potčinivši sve nekada nezavisne institucije, ostavljajući gradjane nemoćnim i nezaštićenim pred bahatošću nove političke klase koju je stvorio”, ocenio je DS.

Stranka je istakla da je njegova neodgovorna ekonomska politika zaduživanja osiromašila najveći deo gradjana, uzdigla poslušnike i tako stvorila neverovatan jaz izmedju ljudi, u potpunosti lišavajući ih dostojanstva i prilike za pristojan život.

“Za vreme vladavine Vučića, mediji su pretvoreni u sluge režima i jedno od ključnih uporišta iskrivljene slike realnosti koju vladajuća stranka plasira kao istinu. Od njegovog dolaska na vlast, javni prostor je postao zagađen vređanjem onih koji ne misle isto kao vlast, verbalnim i fizičkim nasiljem, sa čijim bolnim posledicama smo svi suočeni”, saopštili su u subotičkom DS-u.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x