DS: Izbor novog generalnog direktora RTV poslednja šansa za oporavak

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Novi Sad O.S.R.

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu ocenio je danas da je započeti postupak izbora novog generalnog direktora Radio televizije Vojvodine (RTV) “poslednja šansa da se izrazito nepovoljna situacija u pokrajinskom medijskom servisu promeni” i ta medijska kuća “konačno krene putem oporavka”.

U saopštenju DS je navela da su gubici RTV-a, prema podacima kojim raspolažu zaposleni u toj medijskoj kući, dostigli dve milijarde dinara, a da je trenutna gledanost javnog medijskog servisa “najmanja u dosadašnjoj istoriji televizije u Vojvodini”.

Novosadske demokrate upozorile su Upravni odbor RTV-a na to da će snositi svu odgovornost za “potpuno propadanje javnog medijskog servisa u Vojvodini ukoliko izbor direktora ne sprovede na zakonit, profesionalan i transparentan način”.

“Neophodno je da na čelo javnog medijskog servisa dođe stručna ličnost od integriteta koja će znati i moći da iskoristi široka ovlašćena generalnog direktora javne televizije na dobrobit javnih interesa”, naveli su iz te stranke.

Oni su pozvali “stručnu i najširu javnost, pa tako i sve građane Vojvodine”, da podrže akcije i stavove novosadske opozicije koja se i dalje bori za opstanak Radio televizije Vojvodine.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x