DS: Bajatović i dalje nemilice troši novac svih građana Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: printscreen Youtube kanal Potrošački savetnik

Demokratska stranka (DS) danas je ocenila da su realni izgledi da Dušan Bajatović i dalje ostane na čelu Srbijagasa i nastavi da „nemilice troši novac svih gradjana Srbije“.

„U susret izborima, Vlada Srbije je novembra 2021. godine donela Odluku o sprovodjenju javnog konkursa za izbor direktora Srbijagas. Kako je na vlasti naopaki režim koji samo maše zastavom nacionalizma, kune se u srpstvo i specijalne veze sa Rusijom, kako bi zapravo prikrio neverovatnu pljačku koja je u toku, deluje da će izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o poslovanju tog javnog preduzeća biti odlična preporuka Dušanu Bajatoviću da bude izabran na još jedan mandat i nastavi po starom“, navodi se u saopštenju DS.

Ta stranka je podsetila da su u izveštaju DRI za 2019. i 2020. godinu, koji je objavljen pre nekoliko dana, navedene brojne nepravilnosti u poslovanju Srbijagasa „teške“ više milijardi dinara, kao i to da je u suprotnosti sa zakonom to što je Bajatović i dalje na čelu tog preduzeća.

Bajatović je zaposlen Srbijagas od 2008, a za generalnog direktora imenovan 2012. i, kako se ističe u izveštaju DRI, funkciju generalnog direktora nastavio je da obavlja i nakon što mu je mandat istekao, čime već šestu godinu krši  Zakon o javnim preduzećima.

DRI je utvrdila i Srbijagas nije postupio u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama prilikom sprovodjenja postupaka čija je ukupna procenjena vrednost 1,4 milijardi dinara.

„Tako su uz kršenje zakona ugovoreni radovi na gasifikaciji opština i pružene brojne druge usluge, čime je nastavljena višegodišnja praksa kršenja zakona pri poslovanju Srbijagas, pod direktorskom palicom Dušana Bajatovića“, navodi se u saopštenju DS.

 

Ukazano je da su „Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije zajedničkim snagama već ‘sanirale’ pljačku Srbijagasa iz naše zajedničke kase, iz budžeta države Srbije“.

„Umesto na izgradnju bolnica, škola, vrtića i neophodne infrastrukture, Odlukom Vlade Srbije pokriven je gubitak preduzeća od neverovatnih milijardu i dve stotine miliona evra. Ovom odlukom država je navodno povećala svoj udeo u osnivačkom kapitalu preduzeća, koje je i inače u stopostotnom njenom vlasništvu“, istakla je DS.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x