Đorđe Stanković: Vlast sprema krađu izbora u Nišu migracijom birača

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Narodni pokret Srbije izneo je danas nove tvrdnje da vlast prekraja birački spisak u Nišu pred lokalne izbore koji će biti održani na proleće, da se upisuju novi birači iz okoline Niša i sa Kosova.

“Ceo program zamene birača u biračkom spisku vrše poslanici Srpske napredne stranke koja svojim uticajem ima direktan kontakt sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), te tako prisiljavaju zaposlene da upisuju birače bez procedure”, predočio je narodni poslanik i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković izjavio je da

On je naveo da je u Nišu odgovorna za taj proces narodna poslanica SNS-a Jelena Žarić Kovačević koja je određena da “sredi” spiskove za lokalne izbore, a da je za grad Niš od nedavno ponovo zadužen i mistar policije Bratislav Gašić, pa je cela ova procedura ubrzana i olakšana, a pritisak na radnike MUP-a ogroman.

Stanković je na konferenciji za novinare istakao da na lokalnim izborima lista vladajuće stranke ne bi smela da nosi ime predsednika države Aleksandra Vučića. Prema dostupnim informacijama, izbori će najverovatnije biti održani početkom juna jer je radnicima gradske uprave zabranjeno da uzimaju odmore u tom periodu zbog izbora koji slede.

Šefica pravnog tima “Srbija protiv nasilja” u Nišu i buduća narodna poslanica Ana Eraković pozvala je tužilaštvo i unutrašnju kontrolu da pokrenu istrage i utvrde na koji način se upisuju birači i ko je nalogodavac, kao i policiju da uradi terensku kontrolu, odnosno provere stanovanja novoprijavljenih birača.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x