Dokumentarni filmovi producenta iz Niša o Zoranu Radmiloviću i Tomi Zdravkoviću na festivalu glume u Mostaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti promo
Podelite vest

Pod sloganom “Mi slavimo filmsku gumu” u Mostaru se od 11. do 15. novembra održava 16. Festival filmske glume “MOFF”.  Drugog festivalskog dana, 12. novembra , publici će biti predstavljena dva dokumentarna ostvarenja producenta iz Niša, Olivera Paunovića. Reč je o filmovima posvećenim glumcu Zoranu Radmiloviću i pevaču Tomi Zdravkoviću.

Mostar film festival (MOFF)  u svom 16. izdanju predstavlja dvanaest filmova takmičarskog programa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Festival će 11. novembra otvoriti film „Balkanika“ reditelja Marina Mamuze koji prati grupu ljudi koja ilegalno trguje ljudima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Festival počinje u petak 11. novembra.

Osim takmičarskog dela, MOFF predstavlja i filmove dokumentarnog žanra.  U okviru ovog programa, drugog festivalskog dana, predstaviće se dva filma producenta iz Niša Olivera Paunovića u produkciji City Grupe. Radi se o filmovima “Glumčina” i   “To je Toma”, reditelja Vladimira Ristića.

U “Glumčini” su sećanja prijatelja i kolega na legendarnog glumca Zorana Radmilovića,  film je nastao 2021. godine i traje 63 minuta, a u dugometražnom dokumentarnom filmu “To je Toma”, o Tomi Zdravković govore članovi porodice, kumovi, prijatelji i kolege. Ovaj film traje 74 minuta.

Do kraja festivala u dokumentarnom programu biće prikazani i filmovi “Pjevaj mi pjesmu”, “Sarajevo safari”, “Evo sada vidiš da može EL ORG / Dok’n’Ritam selekcija” i  “Uskrs, grad i Rokenrol”. 

Ulaz na projekcije dokumentanog programa je besplatan, a održavaju se u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosača.

MOFF se zatvara dodelom nagrada u utorak 15. novembra.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x