Đoković: Siner me je nadigrao, šokiran sam nivoom svoje igre

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novak Djokovic of Serbia reacts during a press conference following his loss to Jannik Sinner of Italy in their semifinal at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Friday, Jan. 26, 2024. (AP Photo/Louise Delmotte)
Podelite vest

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga je Italijan Janik Siner potpuno nadigrao u današnjem polufinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu i da je na neki način šokiran nivoom svoje igre u tom duelu.

Đoković je ove godine pokušavao da osvoji 11. titulu na Australijan openu, ali je u polufinalu izgubio od Sinera posle četiri seta, 1:6, 2;6, 7:6, 3:6.

“On je zasluženo u finalu. Potpuno me je nadigrao. Ja sam na neki način šokiran nivoom svoje igre. Nisam mnogo toga uradio kako treba u prva dva seta. Pretpostavljam da je ovo jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao na grend slem turnirima. Barem koliko se sećam”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

“Nimalo prijatan osećaj, ali moram da odam priznanje Sineru jer je radio sve bolje od mene. Nisam odustajao, podigao sam nivo u taj-brejku, ali u četvrtom setu imao sam 40:0 i izgubio gem, a bilo je malo i vetra. Nivo moje igre nije bio dobar. Pokušavao sam da se smirim, da se podignem, publika je bila sjajna, podržavala je obojicu”, dodao je prvi teniser sveta.

Đoković tokom meča nije imao nijednu brejk loptu, a Siner je iskoristio pet od 11. Srpski teniser rekao je da to mnogo toga govori, da je Italijan igrao dominantno u gemovima na svoje servise, a da on nije zadovoljan svojim kretanjem, riternom, bekhendom.

On je prekinuo niz od 33 pobede na tom turniru i prvi put je poražen u polufinalu u Melburnu. Rekao je da mu je “vruća glava” i da ne može sada dublje da analizira ida je ponosan na sve što je uradio u Melburnu. Osvajač 24 grend slem titule dodao je da je niz pobeda morao da se završi i da se nada da će ponovo imati priliku da igra u Melburnu.

Đoković je ocenio da tokom turnira nije bilo ni blizu svog nivoa, osim možda u duelu protiv Francuza Adrijana Manarina i da nije igrao kao inače i istakao da očekuje više od sebe, ali da danas nije bilo suđeno.

Novinare je zanimalo da li misli da igra na nivou svojih godina, pošto će Đoković u maju napuniti 37.

“Hajde da vidimo, ne znam. I dalje imam velika očekivanja za druge grend slem turnire i Olimpijske igre. Početak je sezone, a nisam navikao na ovakav osećaj jer sam uglavnom sezonu počinjao titulom. Ovo nije bilo prema mojim standardima, ali ne znači da je ovo početak kraja. Videćemo šta će se dogoditi do kraja sezone”, rekao je Đoković.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x