Đoković izgubio od laki luzera Nardija na mastersu u Indijan Velsu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novak Djokovic, of Serbia, returns a shot Luca Nardi, of Italy, at the BNP Paribas Open tennis tournament Monday, March 11, 2024, in Indian Wells, Calif. Nardi won 6-4, 3-6, 6-3. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Podelite vest

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Indijan Velsu, pošto je izgubio od 123. igrača sveta Italijana Luke Nardija posle tri seta, 4:6, 6:3, 3:6. Prvi teniser sveta izgubio je od 20-godišnjeg Nardija posle dva sata i 22 minuta. Nardi je oduzeo servis Đokoviću u petom gemu prvog seta, prednost brejka je sačvao do kraja i poveo u meču.

Đoković je uzvratio u narednom setu, poveo je 2:0, Nardi je vratio brejk u trećem gemu, ali je srpski teniser novim brejkom u šestom gemu poveo 4:2 i posle toga sačuvao prednost za izjednačenje.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do šestog, kada je Nardi napravio brejk za 4:2. Posle toga nije bilo brejka i Nardi je postao prvi teniser koji je kao laki luzer pobedio Đokovića.

“Ovo je čudo. Imam 20 godina, 100. sam na svetu i pobedio sam Novaka. Toliko ludo. Ludo. Pre ovoga niko nije čuo za mene, nadam se da je publika uživala u igri, vrlo sam zadovoljan”, rekao je Nardi posle meča.

Nardi je uoči turnira izgubio u finalu kvalifikacija, ali je prošao u glavni žreb kao zamena za povređenog Martina Ečeverija. On je postao najslabije rangirani teniser koji je pobedio Đokovića na grend slem ili masters turniru.

“Ušao je u meč kao laki luzer i nije imao šta da izgubi. Igrao je sjajno. Zaslužio je da pobedi. Bio sam više iznenađen svojim nivoom igre. Moj nivo je bio zaista, zaista loš”, rekao je Đoković.

Nardi će igrati u osmini finala protiv Amerikanca Tomija Pola.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x