Dodik: Iza protesta u Srbiji stoje britanski obaveštajci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)
Podelite vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je veoma jasno da se dve nezapamćene tragedije u Srbiji, u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, u kojima su žrtve bili deca i mladi ljudi, zloupotrebljavaju i koriste za eliminisanje vlasti predsednika Aleksandra Vučića.

“Protesti u Srbiji jasno govore šta je njihov cilj, a to je iskorišćavanje tragedija i masovnih ubistava mladih ljudi, da bi posredstvom ulice, protestima, Aleksandar Vučić bio sklonjen sa vlasti”, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Dodao je da je uveren da su i u Srbiji, kao što su ranije bili u RS, isti mentori – pripadnici britanske obaveštajne službe.

Prema njegovim rečima, dešavanja u Srbiji liče na ono što je RS prošla u bliskoj prošlosti, kada je još nerazašnjena smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke “zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlašću u RS”.

“Mi smo prošli nešto slično sa grupom ’Pravda za Davida’ iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obaveštajna služba. Ta služba je očigledno umešana i u ove nemile događaje poslednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti”, ocenio je Dodik.

Dodao je da je “ubeđen da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci, odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije”.

Dodik je istakao da je “monstruozno vršljanje stranih službi” po ovim prostorima koje, slično kao što su i njemu radile, pokušavaju na Vučića da prebace odgovornost za tragična dešavanja u školi “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu.

“Zato sam uveren da su mentori isti, scenario isti i cilj isti – rušenje vlasti i destabilizacija Srbije. Bilo čiji nedužni život i bilo koja tragedija ne mogu i ne smeju biti zloupotrebljavane i korištene kao platforma za politički obračun sa bilo kim”, naveo je on.

Ocenio je da “te gnusne zloupotrebe tragedija neće prestati dok se ne uništi strani obaveštajni epicentar u Beogradu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x