Dodeljene povelje Svetske carinske organizacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Uprava carina Srbije

Međunarodni dan carine je tradicionalno obeležen u Upravi carina Srbije svečanom dodelom povelja Svetske carinske organizacije koje su ove godine došle u ruke 20 zaslužnih carinskih službenika.

Prilikom dodele povelja Duško Marinković, pomoćnik direktora-koordinator Uprave carina istakao je da je SCO ovu godinu posvetila naporima carinskih administracija da na pravi način podrže nove generacije službenika.

U čestitki koju je povodom Međunarodnog dana carine direktor Branko Radujko uputio zaposlenima, između ostalog se kaže da je zahvaljujući posvećenom i profesionalnom radu iza nas još jedna uspešna godina, a pred nama godina puna izazova kako u svetu, tako i  kod nas.

”Najbolji način da se nosimo sa svim izazovima koje nam donose složeni međunarodni odnosi i ekonomske posledice takvih odnosa, jeste da posvećeno i čestito radimo svoj posao, da osvajamo nova znanja i razmenjujemo ih sa kolegama, da volimo svoju zemlju i sa ponosom nosimo carinsku uniformu”, ističe se u čestitki direktora UC.

Ovaj međunarodni praznik se obeležava od 1953. godine, kada je u Briselu održana inauguraciona sednica Saveta za carinsku saradnju (sada Svetska carinska organizacija). Od tada, carinske administracije širom sveta proslavljaju 26. januar kao Međunarodni dan carine.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x