Dodeljene povelje Svetske carinske organizacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carina Srbije
Podelite vest

Međunarodni dan carine je tradicionalno obeležen u Upravi carina Srbije svečanom dodelom povelja Svetske carinske organizacije koje su ove godine došle u ruke 20 zaslužnih carinskih službenika.

Prilikom dodele povelja Duško Marinković, pomoćnik direktora-koordinator Uprave carina istakao je da je SCO ovu godinu posvetila naporima carinskih administracija da na pravi način podrže nove generacije službenika.

U čestitki koju je povodom Međunarodnog dana carine direktor Branko Radujko uputio zaposlenima, između ostalog se kaže da je zahvaljujući posvećenom i profesionalnom radu iza nas još jedna uspešna godina, a pred nama godina puna izazova kako u svetu, tako i  kod nas.

”Najbolji način da se nosimo sa svim izazovima koje nam donose složeni međunarodni odnosi i ekonomske posledice takvih odnosa, jeste da posvećeno i čestito radimo svoj posao, da osvajamo nova znanja i razmenjujemo ih sa kolegama, da volimo svoju zemlju i sa ponosom nosimo carinsku uniformu”, ističe se u čestitki direktora UC.

Ovaj međunarodni praznik se obeležava od 1953. godine, kada je u Briselu održana inauguraciona sednica Saveta za carinsku saradnju (sada Svetska carinska organizacija). Od tada, carinske administracije širom sveta proslavljaju 26. januar kao Međunarodni dan carine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x