DOB: Izložba “Eksperiment objekta” Strahinje Zoćevića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Strahinja Zoćević foto 2 (1) DOB promo
Podelite vest

Vajar Strahinja Zoćević svojom prvom samostalnom izložbom pod nazivom „Eksperiment objekta“ predstaviće se u Galeriji Doma omladine Beograda u periodu od 31. oktobra do 12. novembra.

Zoćević je umetnik u čijem je stvaralaštvu okosnica eksperiment, a upotreba najrazličitijih skulpturalnih materijala prateći okvir njegovog umetničkog promišljanja.

Igra kao osnova kreativnog stvaralaštva je prepoznatljiva odlika Strahinjinih radova kroz koju on osvaja neophodan prostor za preispitivanje sopstvenih i umetničkih granica. Vrlo uspešnim objedinjavanjem forme, teme i materijala, umetnik predmetima i sadržajima iz svakodnevice daje novi život i značenje zahvaljujući njegovoj duboko intuitivnoj prirodi i sklonosti ka organskim oblicima. Bez eksperimenta objekta, šta god taj objekat bio, kao i rizika koji uz to ide, nema životne vitalnosti, a samim tim i osvajanja novih umetničkih prostora.
Izložba Eksperiment objekta predstavlja seriju radova u kojima vajar propituje granice i mogućnosti skulpture, jaz između svakodnevnog i umetničkog, tradicionalnog i savremenog.  Narativni tok izložbe je višeslojan, on seže od korišćenja svakodnevnih predmeta kao polazišta za umetnički rad, do neiscrpne teme organskih oblika i inspiracije iz prirode.

Strahinja Zoćević, rođen je u Čačku 1999. Završio je Mašinsko – saobraćajnu srednju školu u Čačku – umetnički smer drvorezbar, nakon čega je upisao FLU odsek vajarstvo u klasi profesora Mrđana Bajića i profesora Radoša Antonijevića gde je postao apsolvent 2022. godine i završio Master studije 2023. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x