Dnevni boravak za ometene u razvoju u Prokuplju dobio slanu sobu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook/Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju SUNCE Prokuplje
Podelite vest

Prokupački Dnevni boravak “Sunce” za decu i mlade sa posebnim potrebama dobio je “slanu sobu” koja utiče na poboljšanje respiratornih funkcija korisnika te ustanove.

Ageniciji Beta su u toj ustanovi rekli da su “slanu sobu” dobili zahvaljujući donaciji od 500.000 dinara preduzeća “Vasa Trejd” iz Ražnja.

Sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga Dragoslav Petrović rekao je da je slana soba veoma značajna za korisnike jer boravak u njoj od 15 minuta može zamenitu desetodnevni boravak na moru i udisanje morskog vazduha.

Rekao je da “slanu sobu” mogu da koriste i Prokupčani sa respiratornim problema i to za sada besplatno.

Boravak “Sunce” je jedina ustanova takvog tipa u Topličkom okrugu, a pohađa je oko 15 dece i mladih ometenih u razvoju iz Prokuplja i okolnih mesta.

Ustanova ima i “senzornu – interaktivnu sobu” sa opremom koja potpomaže stimulaciju sluha i omogućava osobama sa smetnjama u razvoju da razvijaju senzorne veštine, da se relaksiraju i oslobode napetosti.

Poseduju i “Bergenov aparat” koji pomaže u korekciji govora i otklanjanju govornih mana i “neurofitbek aparat” zapoboljšavanje pažnje i koncentracije kod dece sa autizmom i “adhd “sindromom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x