Đurđević Stamenkovski: Ultimatumima Srbiji krše niz rezolucija Generalne skupštine UN

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

 Poslanica stranke Zavetnici u Skupštini Srbije Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da izaslanici SAD, Francuske, Nemačke, Italije i EU “svojom politikom ultimatuma” najdirektnije krše zabranu mešanja u unutrašnja pitanja suverenih država, kao i niz rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Đurđević Stamenkovski je u otvorenom pismu predstavnicima EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije koji su Srbiji u petak predali novi predlog sporazuma o kosovskom pitanju, upitala “da li su upoznati sa činjenicom da je svaki sporazum, koji je izdejstvovan pretnjama i ucenama, nevažeći i ništavan”.

Ona je zatražila i da objasne građanima Srbije zbog čega u slučaju Kosova i Metohije ne važe principi zaštite teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica na koje se vlade njihovih zemalja “toliko uporno pozivaju u slučaju ukrajinskog konflikta”.

“Čime je Srbija zaslužila da prema njoj primenjujete politiku brutalnih pritisaka i dvostrukih standarda, tražeći da se saglasimo sa protivpravnom secesijom svoje teritorije? Takav uslov nikada pre nije bio ispostavljen nijednoj članici ili kandidatu za članstvo u EU”, navela je predsednica Zavetnika.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x