Đorđević (Oslobođenje):Režim u Beogradu ćuti dok se stvara Velika Albanija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević  je povodom ratifikacije sporazuma između Albanije i tzv. Кosova, kojim se stvara jedinstvena teritorijalno-administrativna celina koja zahvata po 30 kilometara sa obe strane granice izjavio da se u praksi “radi o ukidanju granica i spajanju tržišta, javnih usluga i administracija Albanije i nepriznate kvazi-države Кosovo“.

„Gledamo već poodmakle korake u ostvarivanju Velike Albanije na terenu i to na teritoriji koja je prema Ustavu i međunarodnom pravu sastavni deo Srbije“, upozorava lider Oslobođenja.

On je upitao šta po tom pitanju rade predsednik, vlada i drugi državni organi Republike Srbije.

„Gde je Aleksandar Vučić, kome su obično puna usta patriotizma?“, ciničan je Đorđević.

Prema njegovim rečima, reakcija je izostala i od strane premijerke, ministarstva spoljnih poslova i Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

„Imamo li mi državu ili svi čekaju mig od Vučića po pitanju suvereniteta i Ustava? Ili ćute, jer svi znaju šta se dešava i da su upravo oni omogućili stvaranje velikoalbanske države“, rekao je predsednik pokreta Oslobođenje.

Кako je ukazao, funkcioneri Srpske liste se i dalje nalaze u tzv. Vladi Кosova, te direktno učestvuju u tim procesima.

„Oni su praktično podružnica Srpske napredne stranke na Кosovu i Metohiji. Da li će glasati protiv ovih odluka, da li će napustiti tzv. kosovsku vladu zbog ovoga?“ pita Đorđević.

Potsetio je da se nizom dokumenata koje je potpisao SNS od kada je na vlasti, od Briselskog do Vašingtonskog sporazuma, uništavalo prisustvo Srbije na Кosovu i Metohiji i ujedno omogućavala integracija Albanaca u zajedničku državu.

„Poslednji je tzv. Otvoreni Balkan, koji tobože treba da olakša otvaranje granica u regionu, a vidimo da je olakšao spajanje tzv. Кosova sa Albanijom“, optužuje Mlađan Đorđević.

„Cela priča oko Otvorenog Balkana je paravan za albanski interes uz saučesništvo izdajničkog režima u Beogradu. U suprotnom, Srbija bi pokrenula pitanje takvih integracija sa susednim državama u kojima žive Srbi“, ističe lider Oslobođenja.

Pokret Oslobođenje je istakao da je prvi zadatak „svake sledeće vlasti koja smeni Vučićev režim“ da ukine sve sporazume i tajne dogovore koji su načinjeni u suprotnosti sa suverenitetom Srbije, kao i da „sve pregovore vrati u okvire Rezolucije 1244 i Ustava Srbije“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x