Đoković postavljen za prvog nosioca na Australijan openu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez)
Podelite vest

Organizatori Australijan opena saopštili su danas da će najbolji teniser sveta Novak Đoković biti prvi nosilac na tom grend slem turniru, koji počinje narednog ponedeljka.

Djoković je sredinom prošle nedelje doputovao u Melburn posle dobijenog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv korona virusa, a odmah po dolasku mu je ukinuta viza, nakon čega je smešten u hotel, koji služi kao prihvatni centar za migrante.

Federalni sud u Melburnu je zatim u ponedeljak doneo presudu kojom se poništava odluka Vlade Australije o ukidanju vize, a Djoković je odmah po izlasku na slobodu otišao na trening u Rod Lejver arenu.

Srpski teniser bi ipak mogao da bude deportovan u narednim danima, ukoliko takvu odluku donese tamošnji ministar za imigraciju.

Djoković je u dosadašnjoj karijeri osvojio 20 grend slem titula, isto koliko imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal, pa bi svojom 10. titulom u Melburnu mogao da postane najuspešniji teniser po broju titula na najvećim turnirima.

Drugi nosilac je Rus Danil Medvedev, koji je pobedio Djokovića prošle godine u finalu Ju-Es opena, treći je nemački teniser Aleksander Zverev, a zatim slede Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov i Nadal.

Australijanka Ešli Barti prva teniserka sveta potvrdjena je za prvog nosioca Australijan opena.

Ona je do sada osvojila dve grend slem titule, 2019. na Rolan Garosu, dok je prošle godine osvojila Vimbldon.

Drugi nosilac ženskog dela turnira je Beloruskinja Arina Sabalenka, treća je Špankinja Garbinje Mugurusa, a u prvih pet su još Čehinja Barbora Krejčikova i Grkinja Marija Sakari.

Australijan open se održava od 17. do 30. januara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x