Đilas: Zasad nije izvesna jedna izborna kolona organizatora protesta – Srbija protiv nasilja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Đilas Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

 Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da “zasad nije izvesno” da će stranke koje organizuju protesta “Srbija protiv nasilja” izaći na decembarske izbore u jednoj koloni.

On je u emisji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S ocenio da tema o broju kolona nije najbitnija, preneo je list “Danas” na svom sajtu.

Podsetio je da kada se vratio u politiku zalagao se za jednu listu u Beogradu 2018, i da je ušao u formiranje Saveza za Srbiju.

Prema njegovim rečima, na lokalnim izborima je dobro izaći na jednoj listi jer je to i tehnički lako izvodljivo, dok je za ostale nivoe vlasti važna “dobra procena kako da izađe što veći broj ljudi”.

“Mislim da je suštinski važno da izađemo sa konkretnim idejama i porukama kao će zemlja biti mirna i stabilna”, rekao je Đilas.

Smatra da će građani izaći na izbore i da “traže program za Srbiju”.

“Nemojte da potcenjujemo građane da neće izaći. Oni će izaći ali traže program za Srbiju”, naveo je on.

Kako je dodao, birači opozicije nisu kao oni Srpske napredne stranke, jer oni traže konkretan plan i kritikuju greške.

“Dajem reč da niko ni na jednom sastanku nije pokrenuo priču o podeli mandata. Pričamo samo o tome kako da promenimo ovaj sistem ne samo vlast”, kazao je Đilas.

Uz SSP, proteste tehnički organizuju i Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Sindikat “Sloga”, stranka Zajedno, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd, Ekoiloški ustanak i Narodni pokret Srbije.

Iz SSP je saopšteno i da je Đilas ocenio da je “velika verovatnoća” da na predstojećim izborima SNS, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) “neće imati dovoljno (glasova) da osvoji vlast”.

“Velika je verovatnoća, da ako mi budemo do tih izbora govorili narodu kako će država da izgleda, a ne bavili se samima sobom, da zajedno sa SPS-om, SNS neće imati dovoljno za vlast”, kazao je on.

U saopštenju piše i da je kazao da “onda dolazi pitanje odgovornosti opozicije”.

“Da u toj situaciji, bez obzira na razlike sednemo, formiramo tehničku Vladu, oročimo, demontiramo ovaj kriminalni režim, dovedemo slobodu medija…, a onda na nekim pravim, novim izborima omogućimo građanima da glasaju prema svojoj volji”, rekao je Đilas.

Smatra i da je suštinski važno da opozicija pred građane izađe sa konkrentim idejama i porukama kako Srbija može da izgleda “jedan dan” kada se promeni vlast.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x