Đilas: Opozicija će bez većih problema formirati vlast u Beogradu nakon izbora 17. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Demostat printscreen
Podelite vest

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da veruje da će opozicija bez većih problema formirati vlast u Beogradu nakon izbora 17. decembra, ukoliko se ponovi izlaznost od prošle godine u glavnom gradu.

On je u emisiji “Pola sata Demostata” rekao da smatra da svi glasači opozicionih lista žele smenu vlasti, ali da nije ubeđen da je to slučaj i sa svim liderima opozicije.

“Opozicioni političari koji ne podržavaju ideju o tehničkoj vladi zapravo žele da Srpska napredna stranka (SNS) ostane na vlasti, a pojedini i da u toj vlasti učestvuju”, rekao je Đilas,

On je istakao da nema saradnje sa naprednjacima niti sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), koje, kako je rekao, vraćaju Srbiju u devedesete godine.

Objasnio je i da je lista “Srbija protiv nasilja” pred građane izašla sa konkretnim rešenjima i idejama za goruća pitanja, poput inflacije, kriminala i korupcije, problema u oblasti obrazovanja, zdravstva, privrede.

“Pozivamo građane da izađu na birališta u nedelju, kako bi se (u ponedeljak) 18. decembra probudili u boljoj Srbiji”, naglasio je Đilas.

Lider Stranke slobode i pravde je rekao i da očekuje da će lista Srbija protiv nasilja biti najveća u Beogradu, ako se u glavnom gradu ponovi prošlogodišnja izlaznost.

“I prošli put su (stranke vlasti) izgubili izbore u Beogradu. Ovog puta razlika će biti još veća u korist opozicije i moći će da se formira vlast u Beogradu, po mom mišljenju, bez većih problema”, istakao je Đilas.

On je zaključio da će SNS izgubiti i republičke izbore ukoliko na birališta 17. decembra izađe pet odsto više glasača u odnosu na prethodne izbore.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x