Đilas: O francusko-nemačkom predlogu za Kosovo da se raspravlja u Skupštini Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Đilas Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da francusko-nemački predlog treba da bude dostupan građanima i da se o njemu raspravlja u Skupštini Srbije.

“Neodgovorno je da komentarišem papir koji nismo videli, ali mogu da kažem da su za nas crvene linije priznanje Kosova i njegovo članstvo u Ujedinjenim nacijama, takvom sporazumu bismo rekli ‘ne'”, izjavio je Đilas gostujući jutros na TV Prva.

On je naveo da priznanje Kosova i Metohije (KiM), ali i uskraćivanje evropske budućnosti deci u Srbiji, predstavlja zločin.

“SSP je još pre pet meseci predlagao u Narodnoj skupštini formiranje skupštinskog zajedničkog tela u kojoj bi učestvovale partije, univerzitet, SANU i SPC da napravimo papir ispod koga nikada nećemo ići, ali nažalost nije bilo sluha za to. Naša politika je politika dijaloga bez obzira koliko to teško bilo sa prištinskim vlastima i Aljbinom Kurtijem”, rekao je Đilas.

Đilas je istakao da već postoje neformalne sankcije prema Srbiji zbog neusaglašavanja spoljne politike sa EU i da Srbija ne sme da uradi nešto što bi je zaustavilo na putu ka Evropi.

“Srbija se neće razviti samo na stranim investicijama, već i na domaćoj privredi, ali i na obrazovanju i visokim tehnologijama, a ne manuelnoj proizvodnji. Tačno je da su porasle plate u Srbiji, ali je tačno i da su porasle cene, da za te plate možete da kupite manje nego pre”, rekao je Đilas.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x