Đilas: MUP i tužilaštvo da ispitaju Vučićevića o ‘saznanjima’ koja je objavio

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Đilas Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da su tužilaštvo i MUP morali da pozovu glavnog urednika Informera Dragana Vučićevića da da izjavu o ‘saznanjima’ na osnovu kojih je objavio da ljudi, čije je slike objavio, spremaju strašna krivična dela kao što su ubistvo predsednika i silovanje dece.

“Na osnovu njegove izjave, ako postoji bilo kakva verodostojna informacija, morali smo svi mi biti privedeni kako bi se sprečili da ovako nešto uradimo. Ali ako bi se pokazalo da je tekst, kao što jeste, laž, protiv Vučićevića mora da se podnese krivična prijava po članu 343 Krivičnog zakonika – izazivanje panike i nereda”, izjavio je Đilas za “Danas”.

On je dodao da vest da neko planira da ubije predsednika i da u zemlji, u kojoj je pre samo dve nedelje ubijeno više od desetoro dece u dva zločina, neko planira da siluje decu, apsolutno izaziva paniku kod roditelja i građana.

“Takvo pisanje medija, gostovanje ubica, kriminalaca na televizijama gde objašnjavaju kako je najlakše izvršiti ubistvo i kako da se ne ostave tragovi, brutalne neistine koje izgovaraju predstavnici vlasti, nazivanje ljudi ološem, ruljom, hijenama, doveli su do povećanja nasilja u društvu koje je rezultiralo ovako strašnim dešavanjima”, ocenio je Đilas.

Provladin tabloid “Informer” je na naslovnoj strani uz fotografije pojedinih lidera opozicije, advokata i profesora koji podržavaju proteste objavio naslov “Prete ubistvima i silovanjem dece”, a u listu piše i “Opozicija pokrenula najstrašniju hajku protiv predsednika, pozivaju na građanski rat”, kao i “Hejteri postaju sve ekstremniji i bolesniji u svojoj mržnji i želji za vlašću po svaku cenu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x