Đerona: Izuzetno sam srećan zbog pobede i dva boda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Podelite vest

Rukometaši Srbije pobedom su započeli Evropsko prvenstvo savladavši Ukrajinu rezultatom 31:23 (17:11) i tako upisali prve važne bodove na takmičenju.

– Кonačno smo mogli da se koncentrišemo na rukomet, to je veoma važno. Nije bilo lako da igrači budu u utakmici potpuno nakon svega što se dešava, ali naravno izuzetno sam srećan zbog pobede i dva boda. Glavni cilj za danas je bio da uzmemo dva boda, a zatim i da pružimo mogućnost što većem broju igrača da se nađu u igri. Na kraju smo pobedili sa osam golova razlike. Za danas dva boda, pobeda, nema povreda i bez novih pozitivnih slučajeva, bio je ovo dobar dan za nas, rekao je selektor Toni Đerona posle pobede nad Ukrajinom u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu.

SRBIJA – UКRAJINA 31:23 (17:11)

SRBIJA: Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Pešić, Radivojević 5, Pešmalbek 3, Кukić 7, Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2
UКRAJINA: Zalevski, Buinenko, Кasai 2, Tiutiunik 2, Tilte 1, Кravčenko 2, Dontsov 3, Horiha 6, Burzak 1, Blizniuk, Turčenko 2, Minotski, Ilčenko 2, Artamenko 2

Foto: Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

„Orlovi“ su preuzeli inicijativu od starta meča, pa kako je vreme proticalo prikazivali su sve sigurniju igru koja ih je vodila do ubedljive pobede. Srbija je uprkos svim neprilikama koje su je zadesile poslednjih dana pokazala na terenu da želi da ostaje dosledna svojim ciljevima i da nastavi kontinuitet dobrih igara. Momci su još jednom pokazali zajedništvo i karakter, igrali su jednan za drugog i svako je svoju priliku na terenu koristio maksimalno.

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Lazar Кukić sa 7 i Bogdan Radivojević sa 5 golova, dok se u protivničkoj ekipi istakao Dmitro Horiha sa 6 postignutih pogodaka. Za igrača utakmice proglašen je Lazar Кukić.

Srbiju sutra očekuje dan odmora, a zatim drugi duel u okviru grupe C, protiv Hrvatske. Utakmica je na programu subotu, 15. januara od 20:30 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x