Đerona: Četvrtfinale je primarni cilj na Svetskom prvenstvu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Podelite vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da je primarni cilj njegove ekipe na predstojećem Svetskom prvenstvu plasman u četvrtfinale koje vodi na Olimpijske igre u Parizu.

“Ovo Svetsko prvenstvo je drugačije jer daje priliku da se kvalifikujete za Olimpijske igre i to je naš primarni cilj. Definisan je još u 2020. godini i to se nije promenilo. Želimo da dođemo do eliminiacione faze, da igramo četvrtinu finala, jer ćemo tako moći da izborimo mesto na Olimpijskim igrama i naravno da se borimo za medalju”, rekao je Đerona u intervjuu za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometna reprezenatacija Srbije priprema se za Svetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara 2023. odigrati u Poljskoj i Švedskoj.

Veći deo tima okupio se u nedelju 25. decembra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a od 1. januara priključiće im se i Milan Bomaštar, Jovica Nikolić i Mijajlo Marsenić.

“U kontaktu sam sa svim igračima, pratimo ih, gledamo sve njihove utakmice u klubovima ali je uvek lepo kada smo svi na okupu. Tokom prve nedelje fokus nam je bio da okupimo igrače, da utvrdimo neke taktičke koncepte i ono što je najvažnije da oporavimo i odmorimo igrače kojima je to najpotrebnije”, rekao je Đerona.

“Svi su došli iz klubova, neki igraju više, neki manje, te je bitno da odredimo stepen umora i potreban odmor za sve njih, kako fizički ako i psihički, da bi na pravi način bili spremni da se posvete igranju za nacionalni tim”, dodao je selektor Srbije.

Nacionalna selekcija Srbije pripremaće se u Staroj Pazovi do 5. januara kada ih očekuje put u Švedsku i dve pripremne utakmice sa drugim domaćinom šampionata, 6. i 9. januara.

“Svesni smo da igramo protiv prvaka Evrope, biće to siguno teške utakmice, ali smo uvereni da je za tim najbolje da se pripremamo na taj način. Кada želiš da budeš najbolji moraš odmeravati snage sa najboljima. Te utakmice će nam dati priliku da testiramo i definišemo planove za grupnu fazu Svetskog prvenstva”, rekao je Đerona.

“Putujemo najpre za Švedsku, potom se vraćamo za Poljsku i cilj je da se ponovo vratimo u Švedsku”, dodao je.

Izabranici trenera Đerone potom će se preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Кatovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom.

U okviru Grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke, 15. januara, kao i sa Кatarom dva dana kasnije.

Đerona je istakao da je njegov tim ambiciozan, ali i da je svestan svojih vrlina i mana.

“Znamo da ako budemo bili u punom sastavu, da smo svi zdravi, možemo da pobedimo bilo koga. Svesni smo, međutim, da prethodne godine nismo imali velika takmičenja, propustili smo prvenstvo u Egiptu zbog virusa. Iako imamo igrače koji imaju oko 30 godina, rekao bih da nam treba još malo iskustva, a baš zato će nam od velikog značaja biti dve prijateljske utakmice sa Švedskom”, rekao je Đerona.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x