Popust je na računu iskazan u okviru stavke šest: “popust za racionalnu potrošnju električne energije”

Đedović pozvala građane da štede struju u tako ostvare popuste pri plaćanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Negre, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je gradjane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.

“Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poredjenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta”, podsetila je Djedović, saopštilo je ministarstvo.

Kako je preciziarano, popust je na računu iskazan u okviru stavke šest: “popust za racionalnu potrošnju električne energije“, a obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije, da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije, odobri popust u periodu od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2023.

Djedović je još jednom apelovala na gradjane i privredu da se po pitanju potrošnje električne energije ponašaju “odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima”.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x