Đedović: Polovina lokalnih samouprava želi da subvencioniše postavljanje nove stolarije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook NALED
Podelite vest

Na adresu Ministarstva rudarstva i energetike stiglo je više od 80 prijava lokalnih samouprava, što je više od polovine, za dobijanje subvencija za unapređenje energetske efikasnosti stanova i kuća, koje bi dalje usmerili ka građanima, rečeno je na sednici NALED–ovog Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub).

“Prema poslednjem preseku prijavile su se 82 lokalne samouprave. Nadam se da će se taj broj dodatno povećati u finišu jer zajednički zadatak je da pomognemo građanima da uz značajne subvencije unaprede kvalitet života, smanje račune, a da u isto vreme trošimo manje energije i energenata. Verujem da ćemo uskoro potpisati i prve ugovore na osnovu Javnog poziva za energetsku sanaciju za javne objekte”, rekla je Đedović.

Izvršna direktorka NALED–a Violeta Jovanović je istakla da je zelena agenda prvi reformski prioritet organizacije, a u posebnom fokusu su razvoj cirkularne ekonomije, uvođenje “zelenih” kriterijuma u postupke javnih nabavki i unapređenje položaja kupaca-proizvođača električne energije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x