Đilas: Policajce na protestu prebila Žandarmerija, grupa huligana gađala kamenicama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragan Đilas Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da su dva povređena policajca, tokom sinoćnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda, “prebijena od strane Žandarmerije”.

Đilas je za televiziju N1 rekao da postoje snimci koji to dokazuju, koji su se pojavili na društvenim mrežama i medijima.

Dodao je da je nosilac liste “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić pre sinoćnjeg odlaska pred Skupštinu grada jasno rekao šta je bio plan, a to je da poslanici, odbornici i članovi Privremenog organa grada uđu u tu zgradu, ali da im to nije bilo dozvoljeno.

Naveo je da nikavo nasilje nije bilo planirano, kao i da građani nisu vršili nasilje, već da je to bila “grupa huligana koja se pojavila”.

Đilas je naveo da su u pitanju “kriminalci Đorđa Prelića”, nekadašnjeg vođe navijača Partizana, koji je osuđen za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu.

“Oni su vadili kamenice i gađali. Bilo je pojedinaca koji su bili deo grupe demonstranata koji su to radili, ali se u tim situacijama teško kontrolišu”, naveo je lider SSP.

Ocenio je da je ta grupa namerno poslata pred Skupštinu grada, kao i da je tu bilo prisutno više pripadnika raznih službi, ali da je reakcija policije bila “apsolutno neprimerena”.

Govoreći o izjavama premijerke Ane Brnabić da je država dobila informacije od ruske obaveštajne službe da bi mogao da se dogodi takav protest, Đilas je ocenio da ruske službe “kontrolišu Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) i srpske službe”.

“Aleksandar Vučić govori o suverenoj državi, a onda ruska tajna služba vršlja po Srbiji”, kazao je Đilas.

On je upitao i zbog čega članu Privremenog organa Vladimiru Obradoviću nije dozvoljen ulazak u Skupštinu grada, a predsedniku tog organa Aleksandru Šapiću jeste sat vremena nakon protesta.

Najavio je da će večerašnji protest biti miran kao i svi do sada, kao i da ne žele da dozvole da “neko ko je pokrao izbore proglasi to legitiminim i legalnim”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x