Đilas: Očekujem da ovog puta neće izostati reakcija evropskih zvaničnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Demostat printscreen
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da očekuje da neće izostati reakcija evropskih zvaničnika posle kako je rekao, krađe na izborima održanim 17. decembra.

Đilas je povodom pisma koje je izborna lista “Srbija protiv nasilja” uputila evropskim zvaničnicima sa zahtevom da ne priznaju rezultate nedeljnih izbora u Srbiji, rekao da takvu reakciju očekuje jer su strane posmatrače pozvali državni organi Srbije kako bi vršili nadzor izbora.

“Te misije je pozvala sadašnja vlast i dužna je da čuje njihovo mišljenje o izbornom procesu. Ako ste ih zvali, onda valjda njihovo mišljenje ima težinu. Nijedna od tih misija nije mogla da dođe u Srbiju bez poziva Vlade odnosno Skupštine Srbije. Nema tu nikakvog stranog mešanja”, rekao je Đilas za televiziju N1.

Ocenio je da EU sada ima “veliku šansu” da ponovo pridobije poverenje građana Srbije koji smatraju da je zemlji mesto u Uniji, time što će kako je rekao, reći samo istinu o izborima u Srbiji.

“Očekujem da ovog puta ta reakcija neće izostati i da idemo ka novim izborima pod nekim drugim uslovima”, rekao je lider SSP.

Upitan da li bi rešenje za izlazak iz trenutne krize mogao biti eventualni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Đilas je kazao da tako nešto “nije ni relano ni moguće”.

“Prošlog puta sam to uradio na svoju ruku i prihvatam kritike zbog toga”, rekao je Đilas.

On nije hteo da komentariše današnji sastanak predstavnika liste “Srbija protiv nasilja” i jednog od lidera koalicije NADA i predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića, jer kako je rekao, nije prisustvovao tim razgovorima.

“Saradnja opozicije neophodna je da bi se nešto promenilo, neophodna je u procesu demokratizacije Srbije”, rekao je lider SSP.

Đilas je najavio da će protesti zbog izborne “krađe” biti nastavljeni kao i da će se štrajku glađu, koji su nosioci liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić i Miroslav Aleksić započeli u ponedeljak, pridružiti “još neki poslanici”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x