Đilas i Ponoš: Beogradske mandate ne treba da uzmemo – izbori pokradeni, za republičke ćemo videti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” Dragan Đilas i Zdravko Ponoš složili su se da kandidati za odbornike u Skupštini grada Beograda te koalicije ne bi trebalo da uzmu mandate “jer su to brutalno pokradeni izbori”.

Ponoš je za televiziju N1 rekao da su parlamentarni izbori i eventualno prihvatanje mandata poslanika “senzitivna i delikatna stvar o kojoj treba razgovarati hladne glave”.

“Nismo stigli do toga. Mi treba da iscrpimo sve mehanizme pritiska da dođe do ponavljanja izbora, da razobličimo krađu ove vlasti. A ovo nije tako jednostavna stvar da bi trebalo da odlučujemo pod pritiskom tviteraša”, rekao je Ponoš, a preneo portal te televizije.

Đilas je naveo da je ta koalicija fokusirana na poništavanje izbora i dolaska do međunarodne komisije, po ugledu na Crnu Goru i Makedoniju.

Ta komisija, prema njegovim rečima, došla bi u Srbiju sa konkretnim predlozima kako da se kriza reši i poboljšaju izborni uslovi.

“900.000 glasova (koliko je osvojila ‘Srbija protiv nasilja’) je veliki broj glasova u ovim uslovima, ali nedovoljan. Kad bismo imali slobodu medija šest meseci, SNS ne bi imao nikakve šanse da pobedi… Vučić kad slavi pobedu u trci na sto metara, on startuje od 60. metra, mi od početka, a onaj što puca u vazduh nas sapliće, i onda on prvi prođe”, ocenio je Đilas.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x