Darko Lazić, Samo Bob, Ana Kokić i niška Perspektiva na Belmužijadi u Svrljigu – PROGRAM

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Šesnaesta po redu privredno-turistička i kulturna manifestacija, „Belmužijada“ održava se tradicionalno prvog vikenda avgusta to je ove godine 5, 6 i 7. avgust na starom mestu, terenima Sportskog centra „Pastirište“ u Svrljigu.

Organizatori Opština Svrljig i Kulturni centar očekuju,kao i prethodnih godina veliki broj ljudi i veliku pažnju javnosti, baš kao i svakog avgusta kada se čitav region „sjati“ u maleni Svrljig.

„Dosadašnji značaj Belmužijade, kako za svrljiški kraj, tako i za čitavu zemlju, ali i zavidan broj posetilaca pokazatelji su da Svrljig zaslužuje mogućnost održavanja manifestacije ovakvog karaktera; tim pre što „Belmužijada“ čuva tradiciju svrljiškog kraja, ali prezentuje i tradicionalne vrednosti i drugih naroda. „Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ koji se organizuje u okviru „Belmužijade“, već odavno je dobio međunarodni nivo“, ističu organizatori.

U okviru ovogodišnje „Belmužijade“, gostovaće poznata estradna imena: 5.avgusta „Perspektiva bend“, 6. agusta nastupiće Ana Kokić i Samo Bob dok će se 7. avgusta, koncert održati muzička zvezda Darko Lazić.

Pored takmičenja u pripremanju belmuža, na programu su i nadmetanje u pastirskom višeboju, pripremi tradicionalnih jela, izboru najlepše pastirice i pastira, a na centralnom terenu naći će se i mnogobrojni izložbeno-prodajni štandovi.

U toku trajanja Belmužijade možete posetiti šesti po redu sajam nameštaja, koji se održava na Rukometnom terenu u okviru sportskog centra Pastirište.

Organizator manifestacije je „Centar za turizam, kulturu i sport“, a pokrovitelji Opština Svrljig i Ministarstvo kulture i informisanja.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x