„VINSKI TURIZAM„

“DANI PROKUPCA” u gradu SVETOG PROKOPIJA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen iz filma "Pokajnik u pokušaju"
Podelite vest

Treći po redu “Dani Prokupca” biće održani u gradu Svetog Prokopija, a tema ovogodišnje manifestacije je “Vinski turizam”.

Organizatori manifestacije koja se održava danas i sutra su udruženje gradjana „Volimo Jastrebac“ i agencija „Jastreb-epigenia“.

“Ovogodišnji promoter akcije je naš motivacioni govornik Djordje Mitrović. Program manifestacije „Dani prokupca“ počinju u Narodnom muzeju „Toplica“ nastavkom serijala „Naši i uspešni“ u kojem vam predstavljamo ponosnog proizvodjaca najnagradjivanijeg Prokupca u svetu i vlasnika vinarije „Grabak“ iz Vrnjačke Banje”, saopštili su organizatori.

Miloš Jovanović govoriće o svom poreklu, njegovom vinskom putu, zlatu u Londonu i ugostiteljstvu. Biće održana i  panel diskusija na temu podsticanja vinskog turizma kao teme ovogodisnje manifestacije pod nazivom „VINSKI TURIZAM i uticaj PROKUPCA na razvoj regije”.

Drugog dana manifestacije, u subotu u 12 časova biće predstavljene vinarije i prijatelji vina u ugostiteljskom objektu “Gastro 57“ u pešačkoj zoni u Prokuplju.

“Posetioci će moći da se upoznaju sa programima vinarija, ali i da degustiraju različite sorte vina, da se upoznaju sa planininskim etno gazdinstvima, proizvodjačima vrhunske rakijе i organske hrane. Imaće priliku da se druže, da razmene ideje, da degustiraju vino, i da se upoznaju sa ogromnim turističkim potencijalima naše regije u vinskom turizmu koji u sklopu sa planinskim, duhovnim, zdrastvenim i patriotskim turizmom može mnogo da utiče na ubrzan razvoj cele regije”, ističu.

Ulaz je slobodan, a preporuka organizatora je da posetioci pošalju bar jedan sms 1051 na 3030 za pomoć u lečenju  Jelene Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x