Danas sunčano i veoma toplo, temperatura do 39 stepeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom do 39 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne u jugozapadnim krajevima pljuskovi sa grmljavinom.

Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom i kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenih gradom i jakim vetrom u zapadnim delovima zemlje.

Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak jugoistočni uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 na jugu do 25 na severu, a najviša od 36 do 39.

U Beogradu sunčano i veoma toplo vreme. Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom ili lokalnim pljuskom sa grmljavinom.

Vetar slab do umeren jugoistočni, tokom noći u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura oko 25, a najviša oko 37.

U Srbiji narednih dana svežije s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, dok se za dane vikenda lokalno očekuju i obilne padavine sa količinom kiše većom od 40 mm za 24 h. Maksimalna temperatura u većini mesta od 25 do 30.

Biometeorološka prognoza za petak 19. avgust 2022. godine:

Biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x