Danas otvaranje Paviljona Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Venecija Foto: Srbija vesti

Paviljon Srbije na 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, koja će trajati od 20. maja do 26. novembra, biće danas otvoren, najavilo je Ministarstvo kulture.

Srbiju će na Bijenalu predstavljati rad “U REFLEKSIJAMA, 6°27’48.81”N, 3°14’49.20”E”, autorskog tima koji čine Iva Njunjić i Tihomir Dičić.

Komesar nastupa Srbije na Bijenalu je Slobodan Jović, inženjer arhitekture, asistent na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i glavni i odgovorni urednik stručnog arhitektonskog časopisa DaNS, kojeg izdaje Društvo arhitekata Novog Sada.

Projekat uređenja Paviljona realizuje Muzej primenjene umetnosti u ime Ministarstva kulture, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

“Izabrani rad koji je odgovorio na zadatu temu ovogodišnjeg Bijenala arhitekture u Veneciji “Laboratorija budućnosti/ The Laboratory of the Future”, kuratorke Lesli Loko, bavi se jednom afričkom temom vezanom i za našu arhitekturu i istoriju (Pokret nesvrstanih)”, stoji u saopštenju.

Okosnicu izložbe čini sagledavanje Međunarodnog sajma u Lagosu, od vremena kada je podignut, 1970-ih godina, po projektu jugoslovenskog arhitekte Zorana Bojovića, do danas.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x