Dačić: SPS je spremna za razgovor o učešću u narodnom pokretu, treba razjasniti pitanje organizacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je ta partija spremna za razgovore o učešću u narodnom pokretu čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da prethodno treba razjasniti pitanje “orijentacije” i “organizacije” tog učešća.

Dačić, koji je i ministar spoljnjih poslova, za televiziju Prva rekao je da treba razjasniti da li ideja učešća SPS-a u Vučićevom narodnom pokretu podrazumeva da bi to bila koalicija za zajednički izlazak na izbore, ili nešto drugo.

On je kazao da postoji “potreba neke vrste zajedničkog nastupa” na izborima, u uslovima kada se deo opozicije ujedinjuje i kada postaje “jedan blok”.

“Nije nam strana ideja da će o tome da se razgovara. Nismo obavili razgovor, osim načelno da naša spremnost postoji da se o tome razgovara”, rekao je Dačić.

Podsetio je da je on takvo koaliciono ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom predlagao pred prošle izbore, kada je SNS odlučila da se ide odvojeno jer su procene bile takve da bi dve stranke osvojile više glasova ako odvojeno učestvuju na izborima.

Dačić je rekao da “te procene treba da se sagledaju” i prilikom odluke o učešću u Vučićevom najavljenom narodnom pokretu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x