Dačić: Predsednik polaže zakletvu pred aktuelnim sazivom skupštine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbacio je kao nerazumne kritike pojedinih opozicionih stranaka što predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas polaže zakletvu pred starim sazivom parlamenta, navodeći da je to aktuelan saziv pošto je kako je dodao izborni proces još u toku.

Dačić je naveo da će posebnoj sednici skupštine, zakazanoj za 11 časova, prisustvovati i predstavnici Vlade Srbije, Republike Srpske, pravosuđa, vojske i policije, verskih zajednica kao i 75 predstvnika diplomatskog kora.

“Predsednik će se obratiti poslanicima posle polaganja i potpisivanja zakletve koju polaže na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju, kao i prošlog puta. Potom će održati prigodan govor i time se završava ceremonija i počinje njegov drugi predsednički mandat”, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS).

Ponovio je da će konstitutivnu sednicu novog saziva parlamenta sazvati pošto Republička izborna komisija (RIK) proglasi konačne rezultate izbora.

“Ima raznih tužbi, prigovora, ponavljanja izbora i tek nakon dobijanja konačnih rezultata od RIK sazivam konstitutivnu sednicu”, kazao je Dačić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x