Dačić: Nezadovoljni smo rezultatima izbora, ali nismo razočarani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ivica Dačić, Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Podelite vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ponovio je da ta stranka nije zadovoljna rezultatima ostvarenim na minulim izborima, ali da nije razočarana.

On je u intervjuu Srpskom telegrafu istakao da će SPS i dalje imati jak poslanički klub u Skupštini Srbije i dosta poslanika koji će zastupati njenu politiku.

Dačić je govorio i o svojoj, ali i o odgovornosti drugih funkcionera stranke za lošiji rezultat od onog kome su se nadali.

“To što sam govorio o kadrovskim promenama mora da uradi svaki predsednik jedne velike i organizovane političke partije kakva je SPS. Kad rezultat bude ispod očekivanja, onda ne možete da krivite narod, nego mora da se preuzme odgovornost, to je bila moja glavna poruka”, rekao je Dačić.

On je istakao da ne misli da je rukovodstvo stranke pravilo velike greške, već da se nije dovoljno obraćalo svim segmentima svog biračkog tela.

Dačić je naglasio da nema ni govora o tome da je ovo najteži period za socijaliste.

“Najteži period je bio odmah posle 2000. godine kada je SPS imao nekoliko procenata podrške, kada su mnogi bežali iz partije i tražili mesto u novoj vlasti. Tada sam preuzeo vođenje SPS kada je bilo najteže, kasnije sam postao predsednik partije i od tada samo rastemo”, poručio je Dačić.

On je ponovio da je sa predsednikom Vučićem i pre, ali i posle izbora potvrdio dogovor od ranije da idu zajedno i da imaju zajedničku politiku u onome što su najvažniji državni interesi i oko pitanja koja su najvažnija za građane.

Dačić se osvrnuo i na nezadovoljstvo opozicije ostvarenim rezukltatima na izborima.

“I pre izbora sam govorio da će biti razočarani i da će za svoj neuspeh kriviti sve druge, osim sebe. Možete da krivite koga hoćete za neuspeh, ali ne možete da idete nasiljem prema državi i prema građanima, da razbijate zgrade i uništavate narodnu imovinu, da blokirate saobraćaj. Nije razlika između nas i njih jedan ili dva odsto, nego je narod dodelio ubedljivu pobedu onima kojima veruje”, zaključio je Dačić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x