Dačić i Hil potpisali Memorandum o razumevanju MSP Srbije i Stejt departmenta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil sastali su de danas u Ministarstvu spoljnih poslova, potpisali Memorandum o razumevanju izmedju Stejt departmenta i Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a zatim se obratili novinarima. Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Ambasasor SAD Kristofer Hil i srpski Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju izmedju Stejt departmenta i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Hil je nakon potpisivanja izjavio da mu je zadovoljstvo što se SAD i Srbija “nalaze na istoj strani većine pitanja sa kojima se dve države suočavaju i da imaju zajedničko vidjenje različitih problema”.

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić

Prvi potpredsednik vlade Dačić izjavio je da je memorandum još jedna prilika za saradnju i razumevanje načina rada Stejt departmena i da će pomoći u razvijanju poseta i kontakata na visokom nivou.

“Nadamo se poseti američkog državnog sekretara Entonija Blinkena čime se potvrdilo opredeljenje Vašingtona za razvijanje odnosa sa Srbijom”, rekao je on.

Dačić je objasnio da se memorandumom uspostavlja sistem saradnje u razmeni zaposlenih i da se otvara mogućnost da gradjani Srbije usavršavaju znanja u SAD u oblasti diplomatije.

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x