Dačić čestitao 99. rođendan Milomiru Glavčiću iz Kanade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je Srbinu iz Kanade Milomiru Glavčiću čestitku za 99. rođendan.

,,Poštovani gospodine Glavčiću srećan Vam 99. rođendan, da još dugo poživite u dobrom zdravlju i raspoloženju, a mi ćemo zauvek pamtiti sve što ste, kao čovek dobre duše i velikog srca, učinili za građane Srbije” – navodi se u čestitki prvog potpredsednika Vlade.

Glavčić je poreklom iz sela Pope kod Jošaničke Banje. Iz Srbije je u svet otišao davne 1947. godine. Njegov životni put bio je trnovit i pun neizvesnosti. Posle boravka u nekoliko evropskih država skrasio se u Kanadi, u Nijagara Folsu, gradiću kod poznatih vodopada.

Tu se uz naporan rad obogatio, ali od odlaska, u otadžbinu više nije dolazio. Uz uvek izraženi patriotski osećaj i životni cilj ,,da radi i zaradi, da ima za sebe ali i da pomogne drugima” poklonio je Srbima u Srbiji približno deset miliona evra.

Uz njegove donacije, posebno u rodnom kraju, odnosno na području Raške i Kraljeva sagrađene su dve crkve, dom kulture, biblioteka, dva dečija vrtića i most preko Ibra.

Takođe, asfaltirano je desetak kilometara puta, kraljevačka bolnica je opremljena brojnim skupocenim medicinskim aparatima i kupljena su dva sanitetska vozila, a godinama je upućivao i novčanu pomoć brojnim pojedincima u nevolji.

Milomir Glavčić pomaže i svoje sugrađane u Najagara Folsu, a posebno tamošnju srpsku zajednicu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x