Čuveni novosadski pankeri slave 35 godina rada velikim koncertom na Sajmu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube HI FI Centar Official printscreen
Podelite vest

Novosadski pank bend Ateist rep obeležiće početkom aprila jubilej – 35 godina postojanja velikim koncertom na Novosadskom sajmu, saopšteno je danas. Koncert će biti održan 6. aprila, u Hali 2 sajma u Novom Sadu.

“Žestok zvuk, prepoznatljiv humor, širok dijapazon pesničke naracije, groteskni junaci njihovih pesama, uvek zrela kritika postojećeg stanja, večita, ali nenamerna aktuelnost je ono što ih prati tokom čitave karijere… Doktor Pop, Radule i drugari su i dalje prisutni na sceni, i dalje uspevaju da sa svakim albumom naprave pomak dalje, da zadrže staru publiku, ali da pridobiju i mlađe snage što se najbolje vidi na njihovim živim nastupima”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su Ateist rep ostvarili jedan od najvećih uticaja na razvoj pank rok muzike u regionu a na proslavi jubileja kao predgrupe publici će se predstaviti zagrebačka grupa Mašinko i novosadski bend Pet minuta slave.

Bend Ateist rep su osnovali Aleksandar Popov – Doktor Pop i Vladimir Kozbašić Pećinko, a u prvoj postavi svirali su i Vladimir Radusinović, Zoran Zarić i Stevan Gojkov. Prvi nastup imali su 22. maja 1989. godine. Od 1993. do 2019. godine snimili su osam studijskih albuma.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x