Ćurčić (A11): Socijalna politika je mnogo ozbiljnija oblast od deljenja 10.000 dinara pred izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/O.S,
Podelite vest

 Programski koordinator Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11 Danilo Ćurčić ocenio je da je socijalna politika mnogo ozbiljnija oblast od isplate po 10.000 dinara korisnicima socijalne pomoći pred izbore 17. decembra, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ćurčić je za N1 rekao da će tih 10.000 dinara svakako pomoći ljudima, ali da socijalna politika zahteva mnogo više razgovora i promišljanja na koji način će biti rešeni problemi siromaštva i socijalne isključenosti.

Prema njegovim rečima, “prilično je nesrećna” socijalna politika koja se vodi na taj način da predsednik države odjednom najavi 10.000 dinara pomoći.

“I da to bude jedina mera koju imamo kao nekakvo unapređenje socijalne politike. Mi godinama pričamo o tome da je novčana socijalna pomoć izuzetno niska i da nije dovoljna da ljudi koji primaju socijalnu pomoć žive u dostojanstvu”, kazao je Ćurčić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će korisnicima socijalne pomoći oko 1. decembra biti isplaćeno po 10.000 dinara, navodeći da je za 170.000 građana to “ogroman novac, jer socijalna pomoć koju primaju nije mnogo veća od toga”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x