Cmolić (MUP): Uz 18 članova kriminalne grupe uhapšena i dva policajca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: ilustracija, MUP Republike Srbije
Podelite vest

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je policija u Beogradu uhapsila 18 članova organizovane kriminalne grupe i dva pripadnika policije, a pretreseno je više od 50 lokacija i pronađena je veća količina novca i oružja.

“Došli smo do saznanja da su izvršili tri teška ubistava i pet pokušaja ubistava i za to su lišeni slobode”, rekao je on za Radio televiziju Srbije.

Upitan da li tragovi do kojih je policija danas došla vode u smeru navoda koji su se čuli na suđenju grupi Veljka Belivuka da su vođa kavačke grupe Radoje Zvicer i njegovi saradnici planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je odgovorio da policija sagledava tu grupu već više od godinu dana.

“Pored naših operativnih saznanja tu su saznanja koja dobijamo putem aplikacije Skaj od Europla i drugih evropskih policija u kojima se tačno vidi njihov cilj da organizuju, odnosno da isplaniraju ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je on.

Naveo je da je policija primetila, “sagledavanjem svih tih materijala”, da je kako je kazao, on (predsednik Srbije) zapravo njihov “glavni cilj i da njega vide kao osnovnu pretnju”.

“Idu toliko daleko u tom planiranju da razmišljaju da li je bolje ubiti njega ili mu naneti što veću duševnu bol tako da se ubije njegovo dete”, kazao je Cmolić.

Upitan li je to utvrđeno putem presretnutih razgovora na Skaj aplikaciji, on je odgovorio potvrdno.

“Sama prepiska odnosno materijal koji dobijamo iz Evropola se putem međunarodne pravne pomoći potvrđuje i dobija zakonsku snagu”, rekao je on.

Kazao je da policija, mimo toga, poseduje određena operativna saznanja i informacije do kojih dolazi na terenu.

“Upoređivanjem jednih i drugih informacija mi dolazimo do tačnih podataka na koji način je to trebalo biti i ko je sve upleten u sve to i o kojoj cifri se radi”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, policija ima i neposredne dokaze, a pored toga ima i “živu reč”.

“To su svedoci okrivljeni ili svedoci saradnici koji potvrđuju ono do čega mi dolazimo”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x