CLS: Ove godine još 87 miliona dinara za servis klima u GSP-u

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: ilustracija Srbija Vesti
Podelite vest

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da je beogradsko Gradsko saobraćajuno preduzeće (GSP) i ove godine predvideo 87 miliona dinara za servis klima i ukazao da nije jasno zašto se troši toliki novac.

CLS je u saopštenju precizirao da je GSP i ove godine predvideo 75 miliona dinara za veliki servis klima u autobusima, na šta treba dodati još devet miliona za klime u tramvajima i trolejbusima, kao i tri miliona za rezervne delove.

“Na šta će ove pare biti potrošene nije jasno, niti je jasno zašto je neophodan ovoliki iznos, imajući u vidu da je ista nabavka obavljena i prošle godine”, dodao hje CLS.

Ukazano je da je “posebno zabrinjavajuće što je javna nabavka za rezervne delove raspisana tek u maju, kada su uveliko počele letnje vrućine u Beogradu”.

“Imajući u vidu brojne nejasnoće i nelogičnosti u poslovanju GSP-a, kao i značajne godišnje gubitke, ali i enormna dugovanja ovoga preduzeća prema privatnim dobavljačima, zahtevam da Državna revizorska institucija uradi vanredni izveštaj”, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x