CINS: Tužilaštvo devet meseci čeka MUP u slučaju vozila javnih institucija na mitingu SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen N1
Podelite vest

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva saopštilo je danas da su još uvek u toku predistražne radnje vezane za krivičnu prijavu podnetu zbog potencijalne zloupotrebe javnih resursa, odnosno korišćenja vozila javnih institucija za prevoz pristalica Srpske napredne stranke (SNS) na miting “Srbija nade” održan 26. maja prošle godine.

Iz tog odeljenja su u odgovoru za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) naveli da je tužilaštvo 16. juna 2023. godine podnelo zahtev za prikuplanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za borbu protiv korupcije Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), ali da još uvek, devet meseci kasnije, nisu dobili izveštaj.

Prijavu je 2. juna juna podnela odbornica u Skupštini Bora Irena Živković protiv gradonačelnika Aleksandra Milikića i Turističke organizacije tog grada zbog moguće zloupotrebe javnih resursa.

CINS je prošle godine pisao da su pristalice SNS-a 26. maja na miting “Srbija nade” dolazile i vozilima državnih institucija – opština, gradova, vrtića, javnih preduzeća.

Među njima je bio i minibus iz Bora, kojim je prema rečima gradonačelnika Aleksandra Milikića raspolagala Turistička organizacija tog grada.

Milikić je ranije za CINS objasnio da je to vozilo korišćeno za prevoz porodice i prijatelja njihove sugrađanke koja se tog dana takmičila na muzičkom festivalu u Beogradu.

Ona je za CINS demantovala da je prevoz korišćen za prevoz njoj bliskih ljudi.

Agencija za sprečavanje korupcije je prvo saopštila da je slučaj ispitala i da nema kršenja zakona, a CINS navodi i da Agencija nije proveravala sve slučajeve mogućih zloupotreba, već samo fotografije “za koje se moglo pretpostaviti da su nastale u Beogradu, a na kojima su bile jasno vidljive oznake opština i javnih institucija”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x