CINS: Izuzet sudija u slučaju ‘Stražar’, gradski sekretar se tri meseca nije odazvao sudu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: Uprava carina

Sudija Prekršajnog suda Đuro Pavlica koji je vodio postupak protiv gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove u Beogradu Nikole Kovačevića, kod koga je na aerodromu Nikola Tesla pronađena neprijavljena slika velike vrednosti, izuzet je iz slučaja nakon što je više puta ukazao da se Kovačević ne pojavljuje na sudu, preneo je danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

CINS piše da se Kovačević u sudu nije pojavljivao tri meseca, a policija je bez uspeha više puta dolazila na njegovu adresu kako bi ga dovela na saslušanje.

Zato je Pavlica odlučio da, kako navodi CINS, u novembru 2021, policiji izda naredbu za raspisivanje potrage za Kovačevićem jer „postoje okolnosti koje ukazuju da okrivljeni očigledno izbegava dovođenje“.

Početkom decembra, sudija je kontaktirao i advokata gradskog funkcionera, kojeg je upozorio da Kovačević ima rok od osam dana da se izjasni, bilo dolaskom u sud, ili pismeno.

CINS navodi da je Pavlicu idućeg dana u sudu dočekao zahtev za izuzeće iz tog postupka zbog četiri meseca stare izjave date medijima, kada je komentarisao upravo taj slučaj, a zahtev je predsednica Prekršajnog suda Olivera Ristanović ubrzo i prihvatila.

Kod Kovačevića su u julu prošle godine carinici na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu pronašli neprijavljene sliku Paje Jovanovića plaćenu 140.000 evra, kao i više od 15.000 evra u gotovini. Zbog mogućeg carinskog prekršaja protiv njega se vodi postupak u Prekršajnom sudu.

„Dokumentacija iz postupka do koje smo došli baca novo svetlo na čitav događaj. Prema izjavama carinika Kovačević je tvrdio da nema ništa da prijavi i predlagao je da kontaktira prijatelja iz Bezbednosno-informativne agencija (BIA)“, piše CINS.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x