Čadež sa predsednicom kineske kompanije o otvaranju kancelarije PKS u Pekingu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS
Podelite vest

 Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predsednica kineske kompanije “YiHai Group” Linda Vong razgovarali su o otvaranju kancelarije PKS u Pekingu “u najkraćem roku”, saopšteno je danas.

Sagovornici su tokom sastanka u Komori naveli da će cilj aktivnosti kancelarije u glavnom gradu Kine biti “dodatno unapređenje” saradnje dve zemlje kao i podrška srpskim kompanijama za pozicioniranje na globalnom kineskom tržištu, saopšteno je iz PKS.

Predsednica “YiHai Group”, koja je pristala da bude počasna predstavnica srpske privrede u Kini, navela je da ta kompanija ima iskustva u poslovanju na srpskom tržištu u sektoru nekretnina i građevinarstva kao i da je “veoma zainteresovana” za ulaganja u srpsku poljoprivredi i energetiku, posebno u obnovljive izvore energije i proizvodnju solarnih panela.

Navodeći da Srbija ima “veliki broj investicionih projekata i mogućnosti za ulaganja u obnovljive izvore energije” kao i da je usvojen moderan pravni okvir koji to omogućava, Čadež je ukazao na podršku Komore kineskoj kompaniji da se poveže sa potencijalnim partnerima u Srbiji, kompanijama i poljoprivrednim proizvođačima.

Sagovornici su ukazali i na mogućnost saradnje u oblasti razmene znanja i tehnologija, kao i u sektoru obrazovanja, povezivanja sa Poslovnom akademijom PKS i drugim obrazovnim institucijama u Srbiji.

Linda Vong izvršna je potpredsednica Kineske federacije prekomorskih kineskih preduzetnika, potpredsednica Kineskog udruženja za nevladino obrazovanje, specijalna direktorka Kineske nacionalne komisije za UNESCO i predsednica Pekinške fondacije za javno blagostanje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x