Bulatović (SSP): Vlast vodi neodgovornu politiku prema proizvođačima mleka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/V.P.
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović ocenio je danas da vlast vodi neodgovornu politiku prema proizvođačima mleka i zatražio da im poveća subvencije i i isplati dugovanja.

On je u saopštenju naveo da je Srbije 2011. godine izvezla duplo više mleka i mlečnih proizvoda nego što je uvezla, a da je deset godina kasnije uvoz premašio izvoz za skoro 50 odsto.

Kazao je da taj podatak, uz podatak o padu proizvodnje mleka za 30 odsto dovoljno govori o posledicama “neodgovorne politike države u ovoj oblasti poljoprivrede”

“O tome koliko je smanjen broj muznih grla govori podataka da najveći poljoprivredni gigant “PKB”, danas ima jedva više od 4.000 muznih krava što je duplo manje nego pre samo nekoliko godina”, rekao je on

Ocenio je da su smanjen broj muznih krava širom Srbije, subvencije stočarima koje kasne po godinu dana, niske premije za mleko i visoka cena hrane za stoku, uzroci zbog kojih je “govedarstvo na ivici zatiranja”.

“Isplata zaostalih subvencija stočarima, povećanje premije za mleko, povećanje subvencija po muznom grlu i smanjivanje količina uveženog mleka, neke su od mera koje bi ministarstvo hitno trebalo da primeni u cilju pomoći stočarima koji se bave mlečnim govedarstvom”, zaključio je Bulatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x