Bulatović: Imlek pakovao u tetrapak Moje kravice mleko poljskog porekla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/V.P.
Podelite vest

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Dejan Bulatović rekao je danas da je kompanija “Imlek” prevarila građane Srbije tako što je zloupotrebila svoj najpoznatiji brend “Moja kravica”, pakujući u tetrapak mleko poljskog porekla.

“Zahtevam od ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković hitnu reakciju povodom ovog skandala u kome su direktno prevareni potrošači širom Srbije”, rekao je Bulatović u saopštenju.

Kako je naveo Bulatović, on je u prethodne dve godine mnogo puta upozoravao bivšeg ministra poljoprivrede na to da je stočni fond u Srbiji potpuno desetkovan i da je jedan od prvih problema na koji je upozorio ministarku Tanasković, upravo pitanje stočarstva.

“Predlagao sam niz mera koje bi stočarima pomogle da prebrode ovaj težak period. Kao odgovor sam dobio potpuno ignorisanje, a građani Srbije su se suočili sa nestašicom mleka”, rekao je Bulatović koji je i zamenik predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije.

Bulatović je rekao da Ministarstvo poljoprivrede treba da primeni mere koje uključuju podizanje subvencije na 12.000 dinara po hektaru, garantovanje otkupnih cena poljoprivrednim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, ukidanje akciza na gorivo za poljoprivrednike i podizanje subvencija po grlu stoke.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x