Bujanovačke: Nikolić izopšten iz Zavetnika jer nije platio letovanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija Vranje
Podelite vest

Doskorašnji funkcioner i narodni poslanik Zavetnika Dragan Nikolić Nika, advokat iz Vranja, vratio se u Srpsku naprednu stranku (SNS) zato što je Izvršni odbor Zavetnika odlučio da Nikolić ne bude kandidat za narodnog poslanika, piše portal Bujanovačke.

U vrhu stranke Zavetnici Bujanovačke saznaju da je takva odluka doneta zbog Nikolićevog “krajnje nedoličnog ponašanja i rušenja ugleda stranke”.

Kao jedan od primera “nedoličnog ponašanja” navode Nikolićevo neplaćeno letovanje u Grčkoj.

“Sada već bivši potpredsednik Izvršnog odbora, šef Okružnog odbora za Pčinjski okrug i narodni poslanik Zavetnika se okoristio o svoj položaj u stranci i pozivajući se na prijateljstvo s drugim stranačkim funkcionerima letovao u Grčkoj, a aranžman nikada nije platio”, naveli su za Bujanovačke iz vrha stranke.

U Zavetnicima ističu da povratak Nikolića u SNS nije iznenađenje.

“Organi stranke su izopštili Nikolića s liste kandidata za poslanike i to je razlog što je potražio drugo utočište i stranku koja će mu možda to omogućiti”, rečeno je portalu u rukovodstvu Zavetnika.

“Vratio sam se u svoju kuću, svoju porodicu nakon dogovora s predsednikom Vučićem (Aleksandar) i rukovodstvom SNS-a da bih pomogao koliko mogu da Srbija stane na noge, da se razvija i jača”, rekao je Nikolić medijima.

On je od 2009. do 2013. godine bio predsednik SNS-a u Pčinjskom okrugu, a SNS je napustio 2016. godine.

Pre toga, pišu Bujanovačke, Nikolić je bio i u Novoj Srbiji, Srpskoj radikalnoj stranci, kao i na izbornoj listi Seljačke stranke i Stranke Srpskog Jedinstva.

Političku karijeru je počeo devedestih u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine.

Zavetnicima se priključio 2021. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x