Budžet opštine Čajetina za narednu godinu ČETIRI MILIJARDE DINARA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Usvojen je budžet opštine Čajetina za 2022. godinu u iznosu od 3 milijarde 335 miliona dinara i on je planiran racionalno i sa velikom pažnjom a siguran sam da će biti realizovan i u većem iznosu nego što je planiran.

Naravno, to nije ukupan iznos budžetskih sredstava, jer veliki broj investicija sprovodimo i kroz kompenzacije sa investitorima, tako da je već u ovom momentu taj budžet blizu iznosa od četiri milijarde dinara, izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon današnje sednice Skupštine opštine.

Najznačajnije stavke koje su planirane tim budžetom, nastavio je Đurić, jesu nastavak velikih infrastrukturnih radova a 300 miliona dinara je planirano za izgradnju vodovoda sa Sušičkih vrela i za zamenu odnosno izgradnju magiistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora.

Za izgradnju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina predviđeno je 295 miliona dinara, dodatnih 70 miliona za rekonstrukciju postojećih puteva i ulica, 40 miliona za izgradnju javne rasvete na teritoriji opštine, 102 miliona za proširenje i dogradnju dečjeg vrtića na Zlatiboru kako bi mogli da budu zadovoljeni narasli zahtevi za polazak dece u vrtić.

Đurić je naglasio da je ovim budžetom planirana izgradnja još nekih dečijih parkova i igrališta, pešačkih i biciklistčkih staza a očekuje se i veliko ulaganje u izgradnju Agrobiznis centra u Krivoj Reci, čime će se zaokružiti započeti proces formiranja tog centra. „Ove godine je nabavljen veći deo mehanizacije i mašinski prsten a naredne godine je predviđeno proširenje kapaciteta mlekare na 20.000 litara ulaza mleka dnevno, kao i izgradnja pratećih objekata, prvenstveno hladnjače, tako da će do kraja naredne godine taj biznis centar profunkcionisati u pravom smislu te reči. Budžetom je predviđena realizacija velikog broja manifestacija i socijalnih davanja, jer se vodilo računa o svim kategorijama stanovništva i svim aktivnostima na teritoriji čitave opštine“ zaključio je Đurić

Pored budžeta, danas je usvojen i Plan detaljne regulacije Tržnog centra Zlatibor, usvojeno je nekoliko odluka o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, gradi se nekoliko ulica na samom Zlatiboru kao i neki putni pravci na teritoriji čitave opštine. Dodeljeno je nekoliko parcela neposrednom pogodbom, takozvanom doparcelacijom na samom Zlatiboru, a imenovan je i direktor Sportskog centra Čajetina.

Planiramo još jednu sednicu Skupštine opštine za koju je planirano usvajanje planova i programa rada javnih preduzeća, kako bi i oni mogli nesmetano da funkcionišu odmah početkom naredne godine, izjavio je Aresen Đurić.

Foto: Opština Čajetina

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x