Budi human za sedmogodišnjeg MILOŠA ĆELAPA, svaki minut je dragocen

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen budi human
Podelite vest

Za transplantaciju koštane srži u Italiji sedmogodišnjem Milošu Čelapu potrebno je 35 miliona dinara. Svaki minut je bitan da mali Miloš pobedi bolest.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Ćelap Miloša (2015).

Miloš je u maju 2021. primljen u bolnicu u Novom Sadu zbog povišene temperature, trombocitopenije i hepatosplenomegalije, kada mu je nakon izvršene analize koštane srži upostavljena dijagnoza akune limfoblastne leukemije. Nakon indukcione faze lečenja, roditelji su odlučili da lečenje nastave u UDK Tiršova gde je po završetku lečenja, nakon izvršene punkcije koštane srži potvrđena remisija bolesti.

U martu 2022. započeta je terapije održavanja, koja je prekidana u nekoliko navrata zbog pogoršanja i u toku koje je otkriven recidiv.

Nastavak lečenja planiran je u Italiji, transplantacijom koštane srži.

Miloš pohađa prvi razred osnovne škole, potpuno je normalno psihofizički razvijeno dete, inteligentno, radoznalo sa razvijenom empatijom.

Najviše voli da se igra sa drugarima i da sa sestrama provodi vreme na selu. Voli košarku, voli da slaže lego kocke, da igra igrice na telefonu i da gleda crtaće, a pande obožava.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Milošu da što pre ode na transplantaciju koštane srži, da iz ove borbe sa opakom bolešću izađe kao pobednik!

Sredstva su potrebna za troškove transplantacije koštane srži u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja.

Vreme je ključno u ovoj borbi! Pomozimo Milošu da pobedi opaku bolest!

Za Miloša! Budimo humani!

Pomozimo Milošu!

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x